تشریح شش گوسفند

در این پست خواهید خواند :

در این پست خواهید خواند :

تشریح شش در چهار مرحله صورت می گیرد.شش به علت دارا بودن کیسه های هوایی فراوان،حالتی اسفنج گونه دارند.

1_تشخیص چپ و راست بودن شش:


شش راست از شش چپ بزرگتر است.شش راست ازسه قسمت یا لپ وشش چپ از دو قسمت تشکیل شده است.

2_ تشخیص جلو وعقب شش

اگردرنمونه ای که تهیه کرده اید مری نیزوجود دارد به محل قرار گیری آن توجه کنید.نای درجلو ومری درپشت
قرار گرفته است و به این ترتیب می توانید سطح جلویی و پشتی نای وشش ها را نیز مشخص کنید.
مری را جدا کنید.برای تشخیص سطح جلویی وپشتی نای،درحالتی که مری ازآن جدا شده است،کافی است که به یاد
داشته باشید که غضروف های نای C شکل اند.این وضعیت باعث می شود که درنای، قسمت دهانه حرف C از
سایر قسمت ها نرم ترباشد.با لمس کردن،این قسمت راپیدا کنید.این قسمت،محل اتصال نای به مری و بنابراین
سطح پشتی نای است

3_ بررسی انبساط پذیری شش ها:

با یک تلمبه ازنای به درون شش ها بدمید وخاصیت انبساط پذیری و قابلیت کشسانی شش ها را مشاهده کنید.

4_ بررسی ساختار های درونی در تشریح شش

نای را از قسمت نرم آن (دهانه حرف C) در طول، برش دهید تا به نزدیکی شش ها برسید. در نای گوسفند،قبل از دو نایژه اصلی،یک انشعاب سوم هم مشاهده می شود که به شش راست می رود.مدخل این انشعاب و بعد از نایژه
های اصلی را مشاهده کنید.

غضروف نای


برش طولی نای را از مدخل نایژه اصلی ادامه دهید.دقت کنید که بریدن نایژه اصلی به سادگی نای نیست و این به علت ساختار غضروف های نایژه است که در ابتدا به صورت حلقه کامل و بعد به صورت قطعه قطعه است.در طول نای،مدخل نایژه های بعدی قابل مشاهده است.

غضروف های نای هلالی هستند اما غضروف های نایژه حلقوی هستند.
اگر تکه ای از شش را ببرید،در مقطع آن سوراخ هایی را مشاهده می کنید که به سه گروه قابل تقسیم اند. نایژه ها، سرخرگ ها و سیاهرگ ها.لبه ی نایژه ها به علت دارابودن غضروف،زبر است و به این ترتیب از دو رگ دیگر
قابل تشخیص است.
سرخرگ ها دیواره ی محکم تری نسبت به سیاهرگ ها دارند و به همین علت، برخلاف سیاهرگ ها دهانه ی آنها
حتی در نبود خون هم باز است.اما دهانه ی سیاهرگ ها در نبود خون بسته است.

انواع منافذ مشاهده شده در تشریح شش گوسفند

اما با برش نایژه ها به بافت ریه می رسیم که درون آن ها سه نوع منفذ دیده می شود.نوع اول که با تماس دادن دست زبر به نظر می رسد که در واقع همان نایژه های ریزتر هستند.نوع دوم، دهانه ی منفذ باز است،اما زبر نیست.این
منافذ مربوط به سرخرگ ها هستند..نوع سوم منافذی هستند که بسته اند و زبر نیستند. این منافذ مربوط به سیاهرگ
ها هستند.

با بریدن بخشی از بافت ریه و قراردادن آن در ظرف آب می بینیم که بافت شش بر روی آب می ماند که به علت هوا
دار بودن ریه  و چگالی کمتر آن است.

این پست را به اشتراک بگذارید:

تشریح شش در چهار مرحله صورت می گیرد.شش به علت دارا بودن کیسه های هوایی فراوان،حالتی اسفنج گونه دارند.

تشریح شش گوسفند

این پست را به اشتراک بگذارید:

آزمایشگاه
مشاوره
جزوه
نمونه سوالات

11 پاسخ

  1. واقعا عالی بود ینی کل گوگل رو زیرورو کردم دنبال ی سوال ک اینجا پیداش کردم مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *